Klipp & Trim

Foto: Lars Deckner

Care of Hunds salong ligger på Södermalm i Stockholm, nära Slussen på Repslagargatan 16. Salongen är i hemmiljö och fokus ligger på att din hund ska känna sig lugn och trygg under sitt besök, och såklart att du som ägare går hem med en hund i snygg frisyr!

De flesta raser tas emot för vardagsklippning eller trim. Här är några begrepp som kan vara bra för dig som hundägare att få veta innan vi går vidare:

Trimning görs på strävhårshundar, det vill säga när man rycker den mogna övre pälsen ca 2-4 gånger/år för att ny vatten- och smutsavstötande päls ska växa fram. Några raser som trimmas är t ex Schnauzer, Jack russel, West highland white terrier, Border terrier. Regelbunden ullkamning håller pälsen i finare skick mellan trimningarna.

Klippning görs både med maskin och för hand med sax. Vanliga raser som klipps är Pudel, Bichon frisé, Shi-tzu, Yorkshire terrier.

Vissa raser ska både trimmas och klippas t ex olika spaniels. Man trimmar huvud och rygg men klipper behäng, öron och svans. Det är vanligt att man ändå låter klippa sin spaniel på trimdelarna, men då bör man vara medveten om att pälsens färg och struktur kan förändras. Har man börjat klippa den får man som regel fortsätta klippa.

Priser för klippning

Mindre raser (till exempel Yorkshireterrier, Toy/dvärgpudel, Shi-tzu) från cirka 800 kr. /ca 1.30h
Mellanstora raser (till exempel Cockerpoo, Mellanpudel) från cirka 945 kr. /ca 1.45h
Större raser (till exempel Storpudel, Labradoodle) FRÅN cirka 1350  kr. /ca 2.30 h

Priserna är ungefärliga beroende på tidsåtgång. En Yorkie kan ta en timme, en storpudel tre timmar.

Vid klipp ingår bad, föning, kloklipp och öronrengöring/öronhårsplock. Självklart kan du boka enbart bad eller puts av tassar och/eller ansikte.

Kloklipp kostar 150:- Ingen drop-in, måste förbokas men går oftast att bokas in snabbt.

Priserna är ungefärliga beroende på tidsåtgång som påverkas av önskad frisyr, pälsstatus och hundens vana vid hantering. Om din hund är tovig och du inte vill att jag klipper kort tillkommer en extra avgift för tovutredning. Hos mig skall ingen hund tycka besöket är obehagligt. Vi går igenom pälsen innan du lämnar för att se vad som kan sparas och inte. Bara de kunder som kommer med en genomkammad hund kan önska frisyr.

De allra största raserna har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot, raser typ Newfoundland och liknande.

Priser för trimning

Priser för trimning av strävhårsraser är beroende av tidsåtgång.  540 kr/timme.
Din hund ska inte vara badad på cirka 2-3 veckor innan trimningen.

Vill du boka ett besök för din hund?

För mer information och bokning kan ni ringa eller sms:a  070-727 10 17, mejla bokning@careofhund.se eller skriva till oss på Facebook.

Bokningsregler hos Care of Hund för trim eller klipp